image description

De ce este ignorat sulful?

Written by Test Author

O metodă simplă de a crește calitatea

Deficitul de sulf este o problemă la nivel mondial care se dezvoltă treptat și afectează negativ volumul și calitatea randamentului. Tot sulful existent provine din depunerile atmosferice, dar odată cu reducerea emisiilor datorate activităților industriale este necesară o sursă de înlocuire a sulfului. Cantități reziduale din sol au mascat deficiența de sulf de zeci de ani. Totuși, treptat, efectele au apărut, în special în culturile cu cerere mare de sulf, cum ar fi cerealele, rapița de ulei, etc.

Deficiențele de sulf rămân neobservate din cauza simptomelor deficienței similare ca și ale deficitului de azot. Agricultorii deseori confundă o deficiență cu alta și încearcă să o corecteze cu aplicații suplimentare N. Această soluție, în mod evident, nu funcționează, deoarece studiile au arătat că aplicarea îngrășămintelor cu azot poate deveni ineficientă în lipsa sulfului. Astfel, azotul aplicat suplimentar nu va fi utilizat și se va pierde în aer sau în apele subterane, dăunând mediului. Sulful este un component esențial și component structural al formării aminoacizilor la plante provenite din azot, cum ar fi cisteina și metionina. Dacă nu este disponibil suficient sulf, preluarea azotului în plantă este perturbată. De regulă generală, fiecare kilogram de sulf permite ca 10 kilograme de azot să fie utilizate pe deplin pentru creșterea și formarea randamentului.

image description
În 2015, Institutul Sulfur (STI) a estimat că mai puțin de jumătate din cererea agricolă mondială de sulf a fost îndeplinită - un deficit global de 12,5 milioane de tone. Situația este cea mai presantă în Asia (în special în China, unde STI estimează că aproximativ 30% din solurile arabile sunt deficitare de sulf, echivalentul a 40 de milioane de hectare). În mod similar, au fost depistate deficiențe mari în alte părți, inclusiv în Africa și America de Nord și de Sud, cu deficit de 1,0-1,6 milioane de tone în 2015
image description
Dereglare de nutriție la grâu. Stanga sulf, dreapta azot

La rândul lor, aminoacizii conținând sulf sunt precursori ai enzimelor și ai produselor vegetale secundare și implicați direct în reacțiile metabolice; protejează celulele prin detoxifierea radicalilor de oxigen și a metalelor grele; fac parte și din vitamine (tiamina (B1), biotină (H)); coenzime implicate în fotosinteză, sinteza acizilor grași și funcția structurală a proteinelor. În sfârșit, sulful este o componentă importantă a multor substanțe care dau gust, cum ar fi uleiurile volatile din plante (ceapă)

Astăzi, fertilizarea cu sulf este o necesitate și trebuie să oferim fermierilor o gamă largă de îngrășăminte care conțin sulf pentru a se asigura că terenurile își păstrează echilibrul nutritiv. Thomas MannheimHead of Global Agronomic Advisory and Research & Development

Astăzi, fertilizarea cu sulf este o necesitate și trebuie să oferim fermierilor o gamă largă de îngrășăminte care conțin sulf pentru a se asigura că câmpurile își păstrează echilibrul de nutrienți. Presiunea a crescut asupra fermierilor pentru a obține randamente mai mari, în timp ce folosesc terenuri agricole mai eficient. Sulful este o parte cheie a soluției, iar îngrășămintele noastre care conțin sulf, precum stimulUS, Croplex sau UAN + S, SOP și AS pot oferi un sprijin echilibrat și pot îmbunătăți randamentele.

Share this post
Loturi experimentale și sfaturi de nutriție a plantelor