image description

Efecte versatile și eficiență ridicată cu îngrășământul foliar UP (urea fosfat)

Water-soluble fertilizers (WSF) are an advanced and the most efficient fertilizing technology, which provides plants with the necessary nutrients ready to uptake and directly to the place of uptake. However, drip irrigation requires high quality products, completely soluble in water and free of impurities, to avoid blockages in the irrigation system. That is why UP solub is especially interesting product among WSF. In addition to its nutritional properties, it also has beneficial side effects, which save farmer´s time and money and lead to profit maximization.

Îngrășămintele solubile (WSF) sunt o tehnologie de fertilizare avansată și foarte eficientă, care oferă plantelor nutrienții necesari pentru utilizare imediată direc t direct la locul absorbției. Cu toate acestea, irigarea prin picurare necesită produse de înaltă calitate, complet solubile în apă și lipsite de impurități, pentru a evita blocajele sistemului de irigare. De aceea UP solub este un produs deosebit de interesant în rândul FSM. Pe lângă proprietățile sale nutritive, are și efecte secundare benefice, care economisesc timpul și banii fermierului și duc la maximizarea profitului.

Îngrășămintele solubile EuroChem sunt o gamă completă de produse care fac fertilizarea și mai eficientă. Oferă economii considerabile de apă și o doză fixă de îngrășăminte, ceea ce duce la o nutriție optimă a culturilor și la creșterea calității și randamentelor culturilor. UP solub este un campion cu mai multe capitole în rândul îngrășămintelor solubile. Aplicarea UP în faza de fecundare și h stimulează maturitatea plantelor (înflorirea timpurie) pe solul calcaros (pH ridicat), îmbunătățește calitățile produsului și crește volumul recoltei. În plus, datorită acidității sale ridicate, solubul UP poate servi ca măsură de curățare pentru sistemul de irigații, în special în zonele cu apă dură (cu exces de calciu, magneziu sau bicarbonat). După introducerea UP în planul de fertilizare, nu este nevoie să folosiți nicio altă soluție acidifiantă.

image description
UP solub – nutrition with high P, that cleans your irrigation system
Îngrășământrul UP este ideal pentru orice cultură la începutul dezvoltării vegetative, când planta necesită cantități mari de fosfor pentru a forma un sistem radicular puternic dezvoltat necesitând în același timp azot pentru creșterea vegetativă. În culturile cu deficiență de P sau în fazele fenologice critice, solubul UP poate furniza o sursă de P rapidă pentru a rezolva deficiența prin aplicarea foliară.

Avantajele îngrășământului solubil UP:


   

 • nu depinde de precipitrații/ umiditatea solului
 •  

 • riscul pierderilor de nutrienți este redus
 •  

 • oferă o aprovizionare mult mai rapidă și directă de nutrienți
 •  

 • stimulează plantele în condiții de stres sau atac de boli
 •  

 • reduce pH-ul soluției nutrienților pentru o absorbție ridicată a acestora
 •  

 • previne înfundarea instalațiilor nde irigare
 •  

 • Furnizează P și N plantelor pentru a susține în mod ideal stadiile de dezvoltare timpurie și alte stadii fonologice critice

Cu toate acestea, fertilizarea foliară nu poate înlocui niciodată fertilizarea de vbază (în special pentru macro-nutrienți, cantitățile aplicate sunt mult prea mici), este utilizată ca măsură pentru a da un impuls rapid pentru a diminua deficiențele de nutrienți, care restricționează formarea randamentului (de exemplu, deficiența de P în dezvoltarea incipientă a porumbului) sau pentru stimularea plantelor în condiții de stres.
Mai ales ținând cont că unele condiții de sol fac ca nutrienții să fie mai puțin disponibili pentru rădăcinile culturilor, de exemplu în perioade reci și excesiv de umede în sol alcalin. În acest caz, aplicarea foliară este singura soluție pentru un efect rapid.

Contactați echipa noastră locală pentru a primi sfaturi despre îngrășăminte solubile.

Share this post
Loturi experimentale și sfaturi de nutriție a plantelor