image description

Intensificarea sustenbilă a producției agricole

Populația umană este în creștere rapidă, iar aceasta intensifică cererea globală de alimente, furaje, fibre și biocombustibili. Pentru a asigura hrana suficientă, productivitatea agricolă trebuie îmbunătățită iar intensificarea cantitativă suplimentară a agriculturii nu este posibilă fără a deteriora drastic mediul și biodiversitatea. Lumea necesită urgent noi soluții tehnologice.

Orice fermier trebuie sa știe că azotul este un element critic pentru dezvoltarea plantelor. În același timp, este de asemenea foarte instabil și mai mult de jumătate din azotul aplicat, în funcție de sol și de condițiile meteorologice, poate fi pierdut în mediu. Mai puțin de 50% este transformat în recoltă, restul este irosit rezultând eutrofizarea și acidifierea sistemelor terestre și acvatice, contribuie la gazele cu efect de seră globale și la concentrațiile locale crescute de ozon. Pentru a rezolva tripla provocare a securității alimentare, a degradării mediului și a schimbărilor climatice, producția agricolă are nevoie de o intensificare durabilă prin îmbunătățirea eficienței consumului de azot.

Care este eficiența utilizării azotului (NUE nitrogen use efficiency) și de ce contează? NUE arată relația dintre cantitatea de îngrășământ aplicată și cantitatea de azot luată cu recolta. Cu alte cuvinte, NUE este scăzut atunci când producția în produsele recoltate este scăzută, iar aportul de N-îngrășământ este ridicat. Ceea ce înseamnă că o mare parte din azotul aplicat se pierde în mediu în loc să fie utilizat de plante, ceea ce duce la producții slabe, natura deteriorată și pierderea de timp, resurse și profit.

image description
Știința și R&D sunt o parte integrantă a activității EuroChem. Dezvoltăm îngrășăminte hi-tech, care permit producerea a mai mult din mai puțin, reducând și impactul asupra mediului în timpul producției și utilizării.

Cum să îmbunătățiți NUE? Există mulți factori agronomici care influențează absorbția de nutrienți de către plante, din fericire fermierii pot corecta anumiți parametri, folosind tehnologii avansate de fertilizare, care permit stimularea creșterii și creșterea profitului. Iată câteva sfaturi pentru creșterea NUE:


   

 • Utilizați îngrășăminte de eficiență sporită (EEF) de înaltă calitate, precum ENTEC®, UTEC® pentru a reduce pierderile de N prin levigare, volatilizare, denitrificare.
 •  

 • Aplicați principiile 4R (sursa corectă, rata corectă, timpul potrivit, locul potrivit) pentru a asigura alimentația plantelor bazată pe necesități, evitând excesul de fertilizare și aplicând metode moderne de aplicare.
 •  

 • Asigura o dezvoltare bună a rădăcinilor prin îmbunătățirea structurii solului, oferind nutriție NH4 + și îmbunătățind activitatea microbiană (ENTEC®).
 •  

 • Asigurați o bună aprovizionare cu toți nutrienții esențiali, precum și suficient spațiu.
 •  

 • Îmbunătățirea activității microbiene și fertilitatea solului.
 •  

 • Utilizați soiuri moderne de culturi, densitate optimă a culturii și relație echilibrată sursă-chiuvetă (frunze cu cereale), gestionarea irigațiilor.
 •  

 • Asigurați nutriția NH4 + cu produse de inhibare a nitrificării (ENTEC®).

Utilizarea produselor EEF (ENTEC ® și UTEC® 46) permite reducerea numărului de aplicații și reducerea impactului asupra mediului, obținând rezultate mai bune la randament.

Cum pot ajuta produsele EuroChem să crească eficiența utilizării azotului?

UTEC
ENTEC

Share this post
Loturi experimentale și sfaturi de nutriție a plantelor