Informații despre mediu, perspective și sustenabilitate

Pentru a răspunde provocărilor noastre alimentare, de mediu și energetice, cererea de îngrășăminte este în continuă creștere, fermierii din întreaga lume trebuind să crească productivitatea constant.

Mediu și perspective

Indiferent de schimbările climatice, creșterea populației lumii sau deficitul de resurse – viitorul nostru va fi plin de provocări și va oferi multe oportunități noi. Suntem siguri de importanța agriculturii și că aceasta se va dezvolta considerabil în următorii ani. Noi tehnologii apar tot timpul și tot mai mulți tineri decid din nou să intre în profesiile „verzi”. Agroindustria devine o industrie cheie în îndeplinirea acestor provocări majore, astfel încât și generațiile viitoare vor putea să prospere, trăind în armonie cu natura.

Durabilitate

Până în 2050, populația lumii va crește de la 6,7 miliarde până la 9,2 miliarde. În plus, vor exista schimbări în obiceiurile alimentare, o cerere mai mare de bioenergie și o ofertă extrem de limitată de produse alimentare de bază în întreaga lume. În anii următori, toate acestea vor însemna că cererea de bunuri agricole va continua să crească.

Suprafața cultivată a crescut constant în ultimii ani. Cu toate acestea, nu poate fi extins la infinit. O creștere a producției de culturi poate fi obținută doar pe termen lung prin intermediul lucrărilor mai intense a terenurilor agricole existente.

Aceasta este situația în care EuroChem poate contribui decisiv cu îngrășămintele sale, care sunt concepute special pentru a satisface cerințele diferitelor culturi și regiuni.